Zhong

Informatie erkenning Zhong

Hoi,

 

Afgelopen 2 maanden is er veel onduidelijkheid en onzekerheid geweest rond het erkennen van het EHBO diploma van First Aid Network.

 

Half december kreeg ik van cursisten te horen dat na 15 jaar erkenning door Zhong ze ons EHBO diploma zonder enige vorm van kennisgeving of reden van opgave niet meer te erkennen. Ondanks dat het diploma van jullie uitgebreider is dan het verplicht gestelde EHBO diploma van het Rode Kruis* en ook niet dat de cursus wordt gegeven door een erkende Rode Kruis, Oranje Kruis docent. Ook dat onze training als enige erkend wordt door de Nederlandse Reanimatie Raad heeft niet tot een positieve beslissing mogen bijdragen.

 

Naast mijn bezwaarschriften naar Zhong toe**, waar helaas geen gehoor aan gegeven is, ben ik gelijk een zij spoor ingegaan om jullie diploma om te kunnen zetten naar het uitgebreide Rode Kruis EHBO certificaat en dat is gelukt. Door het volgen van 1 nascholing kan ik jullie diploma omzetten naar het uitgebreide certificaat van het Rode Kruis.

 

Ik vind het heel erg vervelend en jammer dat deze situatie is ontstaan. Ik hoop dat ik voor jullie een passende oplossing heb kunnen vinden en dat je ook nog lang bij mij de cursus zal blijven volgen.

 

Groetjes!

Thierry

 

 

* Bij dit diploma ontbreekt o.a. EHBO bij een flauwte, suikerziekte, epilepsie en andere ziektebeelden

** En ook al gelukkig een aantal van jullie collega cursisten, waarvoor mijn uitgebreide dank!

 

Als ik dit jaar de EHBO cursus bij jou volg, wordt deze dan wel erkent door de Zhong?

Moet ik nu 2 lessen per jaar gaan volgen

Kan ik naast het Rode Kruis certificaat ook nog mijn First Aid certificaat behouden

Zeker, met de omscholing zet ik je certificaat van First Aid over naar uitgereide Rode Kruis certificaat.

Deze is uitgebreider dan de door Zhong gevraagde Basis EHBO certificaat

Nee, Ik ga de herhaling voor First Aid combineren met de herhaling voor het Rode Kruis. Dit betekend dat je gelukkig nog steeds maar 1 cursus per jaar hoeft te volgen.

Dat kan zeker, alleen vraag ik daar de certificaat kosten voor. In het cursusgeld zit de vergoeding voor 1 certificaat verwerkt